Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Φιλοθέη, αφήνοντας έναν τραυματία και οδηγώντας σε προσαγωγές. Ομάδα νεαρών ατόμων περικύκλωσε όχημα και επιτέθηκε στους επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα έναν από αυτούς να επιχειρήσει να ξεφύγει κάνοντας άλμα από ύψος, τραυματιζόμενος. Η αστυνομία επενέβη άμεσα, και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακύψει οπαδικά κίνητρα. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Φιλοθέη: Το χρονικό

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στις 2:15 τα ξημερώματα στην περιοχή της Φιλοθέης, επί της οδού Διαδόχου Παύλου, όταν δύο οχήματα με περίπου 10 άτομα συνάντησαν άλλο όχημα με 4-5 επιβάτες. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστά τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης, οι δράστες περικύκλωσαν το αυτοκίνητο των θυμάτων και άρχισαν να το καταστρέφουν, σπάζοντας τα τζάμια και τις πόρτες του. Στη συνέχεια, έβγαλαν με βία τους επιβάτες έξω και τους χτύπησαν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας από τους επιβαίνοντες, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον άγριο ξυλοδαρμό, πήδηξε από ένα τοιχίο ύψους περίπου δύο μέτρων. Η πτώση του είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τον εγκλωβισμό του, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παρεμβαίνει για να τον απελευθερώσει. Οι γείτονες, αφυπνισμένοι από τη φασαρία και τις κραυγές, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, αλλά οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει με τα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, περίπου μία ώρα αργότερα, ύποπτο όχημα εντοπίστηκε στη λεωφόρο Κηφισίας, και οι επιβαίνοντες προσήχθησαν για ανάκριση.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την συμπλοκή στη Φιλοθέη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υποδεικνύουν ότι τα κίνητρα του επεισοδίου ήταν οπαδικά. «Είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί το περιστατικό ως οπαδική συμπλοκή», τόνισε. Από τις πρώτες ενδείξεις, οι δράστες φαίνεται να είναι νεαροί που προέρχονται από τις ίδιες περιοχές της Βόρειας Ανατολικής Αττικής, και η συνάντησή τους με το άλλο όχημα πιθανόν ήταν τυχαία. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα πραγματικά αίτια του συμβάντος. Παρά το γεγονός ότι ένας άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν αδιευκρίνιστα, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια προηγούμενη διαμάχη ή σχέσεις με ομάδες οπαδών.