Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά, στη Φυλή: Βρέθηκαν όπλα και κλοπιμαία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου 2024 μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Φυλής, στην Αττική. Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και συμμετέχουν περίπου 100 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και η αστυνομική ομάδα με εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό ναρκωτικών. Επίσης, αξιοποιούνται και drones για την καταγραφή και παρακολούθηση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί όπλα, χρυσές λίρες και κλοπιμαία από τις συμμορίες που δρουν εντός και εκτός του νομού Αττικής. Η επιχείρηση επικεντρώνεται κυρίως στην περιοχή «Αμαξοστάσιο», με τις έρευνες να συνεχίζονται, και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές τις επόμενες ώρες.

Αυτή η επιχείρηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της αστυνομίας να καταστείλει παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους καταυλισμούς Ρομά στην περιοχή.