Βόλος: Αφαιρέθηκε η τρίαινα από το κεφάλι του 69χρονου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αναζητείται ο γιος του

Βόλος: Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η επίθεση  με ψαροντούφεκο ενός 40χρονου άνδρα στον 69χρονο πατέρα του. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε εχθές  νωρίς το πρωί. Ο δράστης, ύστερα από έναν έντονο καβγά με τον πατέρα του, επιτέθηκε με ψαροντούφεκο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά τόσο στο στήθος όσο και στο κεφάλι, με το καμάκι να διαπερνά το κρανίο του 69χρονου.

Παρά την σοβαρότητα των τραυμάτων, ο τραυματίας κατάφερε να έχει τις αισθήσεις του μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο τον μετέφερε αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν το καμάκι προτού ο 69χρονος διακομιστεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, ενώ υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αντικειμένου από το κεφάλι του​.

Ο 40χρονος διέφυγε αμέσως μετά την επίθεση και οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έχει ιστορικό νοσηλειών.

Βόλος: «Είδα έναν κύριο ηλικιωμένο να ναι στην πόρτα με αίματα»

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, πως μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, ο 69χρονος παρά το χτύπημα είχε τις αισθήσεις του και στεκόταν όρθιος.

«Άκουσα ασθενοφόρο και αστυνομία πήγα προς τα εκεί είδα έναν κύριο ηλικιωμένο να ναι στην πόρτα με αίματα εδώ πέρα στη μπλούζα και με ένα βέλος από το ψαροντούφεκο στο κεφάλι του. Ήταν όρθιος μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ ήταν όρθιος».

Η Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Βόλου, κ. Αντιγόνα Καραθάνου ανέφερε στο ίδιο μέσο: «Το ότι μπόρεσε και ζει αυτός ο άνθρωπος και δεν τραυματίστηκαν ζωτικά στοιχεία του εγκεφάλου και μπόρεσε και ήρθε σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ σημαντικό».