Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Σύλληψη διακινητών με στοιβαγμένους μετανάστες

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου 2024 στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να σταματήσουν ένα ύποπτο όχημα που κινούνταν στην οδό Αχαρνών. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο το εν λόγω όχημα λόγω της παρουσίας πολλών ατόμων στο εσωτερικό του. Ο οδηγός, αγνοώντας τις υποδείξεις τους, επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.

Μετά από λίγο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, στο οποίο βρήκαν στοιβαγμένους 7 παράτυπους μετανάστες από το Νεπάλ, 4 άνδρες και 3 γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε επίσης η οικία (safe house) του κυκλώματος στο κέντρο της Αθήνας, όπου κρύβονταν άλλοι 11 μετανάστες από το Νεπάλ και το Θιβέτ.

Οι δύο συλληφθέντες, ένας 47χρονος αλλοδαπός και μία 45χρονη Ελληνίδα, φέρονται να είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Σύμφωνα με την έρευνα, είχαν παραλάβει τους μετανάστες από τα σύνορα με τη Βουλγαρία νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Οι μετανάστες είχαν καταβάλει χρηματικά ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ για τη μεταφορά τους, τα οποία θα αποπληρώνονταν μέσω εργασίας.

Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας Πακιστανικών Αρχών, ενώ η 45χρονη κατείχε μικροποσότητα κάνναβης. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο παράνομης μεταφοράς μεταναστών. Οι διακινητές οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους​.