Χανιά: Πειθαρχική δίωξη στη γιατρό των φυλακών Αγιάς – Έκανε κοπάνα επί σειρά μηνών

Χανιά: Σε πειθαρχική δίωξη προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος” (Γ.Ν.Χ.) κατά μιας γιατρού που υπηρετούσε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων (γνωστό και ως φυλακές Αγιάς), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων.

Η εν λόγω γιατρός είχε αναλάβει καθήκοντα στο Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο των Φυλακών Χανίων. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα απουσίαζε συνεχώς από την υπηρεσία της, είτε με νόμιμες άδειες είτε χωρίς αιτιολόγηση, αφήνοντας κενό ένα κρίσιμο πόστο σε μια ευαίσθητη κρατική δομή.

Η διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χανίων είχε επανειλημμένα απευθυνθεί εγγράφως στη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, ζητώντας επίλυση του ζητήματος και μόνιμη παρουσία γιατρού στο ίδρυμα. Το ανώτατο αρμόδιο όργανο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Χ., εξέτασε το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία κατά το διάστημα από τις 13 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου 2024.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη στέρηση μισθού δεκατριών ημερών στη γιατρό. Ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων ζήτησαν παραπάνω ποινή, ίση με το διάστημα αδικαιολόγητης απουσίας, και καταψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ειδικό Ιατρείο των φυλακών Αγιάς στελεχώθηκε πλήρως με τρία νέα άτομα, μετά από άμεση παρέμβαση της 7ης ΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής δίωξης.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες καταγγελίες εργαζομένων του σωφρονιστικού καταστήματος, που είχαν ζητήσει την ενίσχυση του ιατρείου της φυλακής, καθώς υπήρχε θέμα ασφάλειας και κινδύνου για την ανθρώπινη ζωή. Από το 2022, οι έγκλειστοι είχαν δηλώσει ότι το ιατρείο απασχολούσε μόνο ένα άτομο και πολλές φορές οι ίδιοι οι κρατούμενοι καλούνταν να συνδράμουν σε περιστατικά.

Η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Χανίων αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της ασφάλειας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων.