Δίκη: Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι στο Εφετείο οι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη

Σε μια απόφαση που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα τους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης κρίθηκαν ένοχοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Αναστάτωση στη Δικαστική Αίθουσα

Από νωρίς το πρωί, η διαδικασία συνοδεύτηκε από εντάσεις. Η απόφαση αναμενόταν να εκφωνηθεί στις 09:00, αλλά η γραμματέας του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια ώρα επιπλέον για να ληφθεί η τελική απόφαση. Αυτή η καθυστέρηση προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ των παρευρισκομένων, ενώ στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα χωρητικότητας της αίθουσας. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από όσους βρίσκονταν όρθιοι να αποχωρήσουν, οδηγώντας σε αναζήτηση καρεκλών από άλλες αίθουσες για να μπορέσουν να παραμείνουν και να ακούσουν την ετυμηγορία.

Η Ομόφωνη Καταδίκη

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη: οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη που προκάλεσαν στον Ζακ Κωστόπουλο. Υπό το βλέμμα της οικογένειας του θύματος, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Συζήτηση για τα Ελαφρυντικά

Αυτή την ώρα, το δικαστήριο συζητά τα αιτήματα για ελαφρυντικά. Η απόφαση για τα ελαφρυντικά μπορεί να επηρεάσει την τελική ποινή που θα επιβληθεί στους καταδικασθέντες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στην απονομή δικαιοσύνης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και αναμένεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται παρόμοιες υποθέσεις στο μέλλον.

Η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου έχει κινητοποιήσει την κοινωνία και έχει αναδείξει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη. Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί ένα βήμα προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης για το θύμα και την οικογένειά του.