Βόλος: Δικάζεται 53χρονος για ασέλγεια σε 16χρονη

Βόλος: Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί την Παρασκευή η δίκη σε δεύτερο βαθμό ενός 53χρονου επαγγελματία. Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, με ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και τριετή αναστολή.

Οι κατηγορίες

Ο 53χρονος δικάζεται για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης εκπαιδευόμενης στην επιχείρησή του, την οποία προσέλαβε μέσω ΟΑΕΔ. Οι γονείς της ανήλικης τον κατήγγειλαν όταν ανακάλυψαν τη σχέση της κόρης τους με τον κατηγορούμενο. Η ασέλγεια φέρεται να τελέστηκε από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, σε εξωτερικούς χώρους και όχι εντός της επιχείρησης.

Υπεράσπιση του κατηγορούμενου

Ο 53χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την ηλικία της ανήλικης, καθώς η σωματική της διάπλαση ήταν προσομοιάζουσα με μεγαλύτερης γυναίκας. Επίσης, ισχυρίζεται ότι η σχέση τους ήταν γνωστή και όχι κρυφή, και ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις γίνονταν με τη θέλησή της. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε ερωτική πράξη εντός της επιχείρησης και ότι δεν άσκησε ποτέ βία εις βάρος της.

Μαρτυρία της παθούσας

Η 21χρονη σήμερα κοπέλα κατέθεσε ότι ο 53χρονος την εκμεταλλεύτηκε και την ξεγέλασε για να την παρασύρει σε γενετήσιες πράξεις. Η ίδια φέρεται να δίσταζε να μιλήσει για όσα της συνέβησαν, αλλά οι γονείς της κινήθηκαν ύποπτοι όταν σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στην επιχείρηση όπου εκπαιδευόταν.

Η συνέχιση της δίκης

Οι γονείς της τότε ανήλικης υπέβαλαν μήνυση κατά του επαγγελματία, ενώ την ίδια καταγγελία φέρεται να έκανε και ο αδερφός της. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με την εξέταση μαρτύρων και την παρουσίαση περαιτέρω αποδεικτικών στοιχείων.