Νέα Σμύρνη: Στη δημοσιότητα τα δύο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης – Το προφίλ του δράστη

Η εκτέλεση που έγινε το βράδυ της Κυριακής (18/12/2022) σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες και που αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα ανθρώπων της νύχτας έχει σοκάρει το πανελλήνιο για το υψηλό ρίσκο που πήρε ο δράστης καθώς θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς.

«Στόχος» της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Νέα Σμύρνη ήταν ο 41χρονος, Kreshnik Cercizag, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι με 5 σφαίρες. Πρόκειται για γνώριμο των Αρχών, καθώς είχε καταδικαστεί για λαθροδιακίνηση, ναρκωτικά και ληστείες. Ο 41χρονος ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, ενώ οι Αρχές δεν βρήκαν πάνω του όπλο.

Το δεύτερο θύμα όπως αναφέρει το newsit.gr ήταν ένας 44χρονος άνδρας, o επίσης αλβανικής καταγωγής, Armando Ogranaja, ο οποίος καθόταν μαζί με τον «στόχο» του δράστη. Ο 44χρονος δεν ήταν γνωστός στις Αρχές και όπως φαίνεται πρόκειται για «παράπλευρη απώλεια». Το δεύτερο θύμα έφερε τραύματα σε θώρακα και στομάχι, στα οποία και υπέκυψε λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Μια αδέσποτη σφαίρα, στο αριστερό πόδι, δέχτηκε και μια 35χρονη γυναίκα, η οποία καθόταν με την αδελφή της στο δίπλα τραπέζι.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», και τα δύο θύματα είναι γνωστοί στις Αρχές. Ο 41χρονος είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλα και ληστείες. Μάλιστα, φέρεται να ήταν γνωστός στην περιοχή για τη δραστηριότητά του και τις σχέσεις του με καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα. Ήταν γνωστός ως ο «εισπράκτορας» αφού συγκέντρωνε χρήματα για κύκλωμα που δρα και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο δεύτερος άνδρας που ήταν μαζί του, 44 ετών, δέχθηκε σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και κατέληξε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν ήταν ιδιαίτερα έμπειρος. Άλλωστε, πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση και με μεγάλη ψυχραιμία. Από το σημείο της δολοφονίας έφυγε πεζός και ανενόχλητος.