Φωτιά στην Πεντέλη: Έκλεισαν τμήματα της Αττικής Οδού – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Φωτιά στην Πεντέλη: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Πεντέλης, που καίει από το απόγευμα της Τρίτης

Δύσκολη νύχτα με πυροσβέστες και κατοίκους να δίνουν συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους. Η πυρκαγιά που κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέκαψε σπίτια προκαλεί και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με τμήματα της Αττικής Οδού αλλά και δρόμους να κλείνουν λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την αστυνομία από νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής και στη Λεωφόρο Σπάτων και στις Οδούς Ευρυτανίας και Κύπρου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κλειστό τμήμα της Αττικής Οδού

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην ανατολική πλευρά του Γέρακα, με τις φλόγες να βρίσκονται μια ανάσα από την Αττική Οδό.

Αυτός είναι κι ο λόγος που λίγο μετά τις 3:30 οι αρμόδιες αρχές έδωσαν εντολή να κλείσει μεγάλο μέρος της.

Ειδικότερα κλειστό είναι το τμήμα της Αττικής Οδού από κόμβο Κηφισίας έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των περιουσιών τους

Με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντινου Σκούμα, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμόδιων διευθύνσεων της ΓΑΔΑ για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση κάθε ζητήματος σχετικά με την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των περιουσιών τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ,είναι σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας το σύνολο των λοιπών υπηρεσιών της Αττικής και των γειτονικών διευθύνσεων, έτσι ώστε να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά αν απαιτηθεί.

(function(window, document, undefined)
var script_tag = document.createElement(‘script’);
script_tag.src = ‘https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=7855&height=405&width=720&tld=tromaktiko.gr&ctype=div’;
var container = document.querySelectorAll(‘[data-id=_mwayss-d6dc6e51879161a1b47ac963402fe07a]’)[0];
container.setAttribute(‘id’, (container.getAttribute(‘data-id’)+(new Date()).getTime()));
container.removeAttribute(‘data-id’);
container.parentNode.insertBefore(script_tag, container);
)(window, document);