Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο ψυκτικός που σκότωσε την 63χρονη πελάτισσά του

Θεσσαλονίκη: Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ο 34χρονος που το 2019 σκότωσε μια 63χρονη με σφυρί

Μετά την πρωτόδικη κάθειρξη 15 ετών, η εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που του χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Έτσι η υπόθεση εισήχθη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε εκ νέου.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το ΜΟΕ για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Του επιβλήθηκε η ίδια ποινή όπως και στον πρώτο βαθμό.

Στην απολογία του, ο 34χρονος παραδέχτηκε ότι καβγάδισε με το θύμα, αλλά δεν περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος. Δήλωσε πως δεν μπορεί να θυμηθεί πώς κατάφερε απανωτά χτυπήματα με σφυρί στην 63χρονη γυναίκα, η οποία εξέπνευσε επί τόπου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος εργαζόταν ως ψυκτικός στην ατομική επιχείρηση της συντρόφου του, στην περιοχή της Μενεμένης ενώ η 63χρονη ήταν τακτική πελάτισσα καθώς κάθε χρόνο τεχνικός της επιχείρησης την επισκεπτόταν στο διαμέρισμα της, στην περιοχή της Καλαμαριάς, για συντήρηση της συσκευής του κλιματιστικού. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος την είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν για τη συντήρηση του μηχανήματος, μετέβη στο σπίτι της, το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου 2019 , όταν ορίστηκε ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο 34χρονος τραυμάτισε θανάσιμα σε σφυρί την 63χρονη, ύστερα από διαφωνία σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστικού μηχανήματος. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε μέσα στο σπίτι της παθούσας ενώ ο δράστης μετά την αποτρόπαιη πράξη του συνέχισε κανονικά τη δουλειά του, πηγαίνοντας σε άλλα πέντε ραντεβού, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: grtimes.gr