Απονεμήθηκε χθες (17-09-2017), από τη Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO , στο Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμητική πλακέτα για τη συμβολή και τη συμμετοχή της, στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ.
Την πλακέτα παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO , Αναστάσιο Τζήκα, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Στη συνέχεια, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, απένειμε τιμητική πλακέτα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO , Αναστάσιο Τζήκα, για την άριστη και δημιουργική συνεργασία.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Β΄ Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Δημητριάδης και Διευθυντές Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ταξίαρχος Γεώργιος Δούβαλης, της Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχος Στυλιανός Ντελής, της Ασφάλειας, Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Ταξίαρχος Λάζαρος Μαυρόπουλος, της Τροχαίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Σουρβίνος, της Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αικατερίνη Παπαδοπούλου, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής.
Kατά την απονομή παρευρέθηκαν ακόμα, από πλευράς της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Κυριάκος Ποζρικίδης, το μέλος του Δ.Σ. της, Αθανάσιος Δρογαλάς, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και η Προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της, Σμαρώ Γραμματοπούλου.
To Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο εγκαινιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο, υποδέχτηκε περισσότερους από 65.000 πολίτες.
Κατά τη φετινή διοργάνωση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, που αναδεικνύουν τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομία και στοχεύουν στη συμφιλίωση της με την ελληνική κοινωνία, στην κοινωνική ευημερία και πρόοδο.
Πιο συγκεκριμένα, ο εξωτερικός χώρος του περιπτέρου επικεντρώθηκε σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, στην οδική ασφάλεια και στις κοινωνικές – προληπτικές δράσεις του Σώματος.
Έτσι, από τη μία πλευρά ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να εκπαιδευτεί βιωματικά, μέσω των προσομοιωτών οδήγησης (ανατροπής, πρόσκρουσης-ζώνης) καθώς και των γυαλιών – εξομοιωτών μέθης – για το κρίσιμο ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και από την άλλη να πληροφορηθεί για τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, μέσω του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο «Μικροί τροχονόμοι εν δράσει», που εγκαταστάθηκε και λειτουργούσε τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον κόσμο της οδικής ασφάλειας, μέσα από τα μάτια εξειδικευμένων αστυνομικών της Τροχαίας.
Στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου, βρίσκονταν επιπλέον, σε καθημερινή βάση, Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, αστυνομικοί ποδηλάτες, τοπικοί αστυνόμοι και αστυνομικοί της ταχείας αστυνομικής επέμβασης και δίκυκλης αστυνόμευσης με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τη δραστηριότητα και το έργο που επιτελούν από το πιο τουριστικό – κεντρικό σημείο της χώρας μέχρι και το πιο απομακρυσμένο και ακριτικό.
Την είσοδο του περιπτέρου κοσμούσαν τα εντυπωσιακά drones της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία επιστρατεύονται για την επιτήρηση δασών, οδικών αξόνων, περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές καθώς και για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ύπαιθρο, φυτειών ναρκωτικών κ.ο.κ.
Στον εσωτερικό χώρο του περιπτέρου, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να πληροφορηθεί για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, μέσω σχετικών βίντεο που προβάλλονταν καθώς και αφισών που ήταν αναρτημένες, και τα οποία παρουσίαζαν ορισμένες από τις κοινωνικές δράσεις και τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, τη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς κ.λπ.
Παράλληλα καθημερινά, καταρτισμένοι Αξιωματικοί των Διευθύνσεων Εγκληματολογικών Ερευνών και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονταν εκεί για να ενημερώσουν το κοινό αντίστοιχα, για το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Αναζήτησης Δακτυλικών και Παλαμικών Αποτυπωμάτων (e-tap), για τα μέτρα ασφαλείας των χαρτονομισμάτων και για τα όπλα συγκεκαλυμμένης μορφής, καθώς επίσης και για θέματα σεξουαλικού διαδικτυακού εξαναγκασμού και εκβιασμού, προβάλλοντας και την σχετική καμπάνια της Europol «Say no».
Η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε χθες (17-09-2017), με τη λήξη της 82ης Δ.Ε.Θ.