Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση, η οποία θα καθορίσει την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.
Η κατηγορούμενη, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, εξακολουθεί να δηλώνει αθώα. Κατά την απολογία της, υποστήριξε ότι δεν είναι δολοφόνος και ότι δεν ευθύνεται για την απώλεια των τριών παιδιών της.
«Δολοφόνος δεν είμαι»
Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου έκανε λόγο για μια άδικη στοχοποίηση της ίδιας και της οικογένειάς της.
“Ελπίζω σε μια δίκαιη απόφαση. Από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι δεν είμαι δολοφόνος. Δεν σκότωσα κανένα από τα παιδιά μου, ούτε τη Μαλένα, ούτε την Ίριδα, ούτε την Τζωρτζίνα. Κανείς δεν πρέπει να βρεθεί στη θέση μου, ούτε καν για έναν συγγενή του, πόσο μάλλον για τα παιδιά του. Έκανα λάθη στη ζωή μου, όπως όλοι, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά μου,” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, μίλησε για τις επιπτώσεις που έχει η υπόθεση στη ζωή των συγγενών της, υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά της έχει στιγματιστεί κοινωνικά και επαγγελματικά.
Η εισαγγελική προσέγγιση και το κατηγορητήριο
Οι εισαγγελικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλονται σε φυσικά αίτια, αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Καθοριστικό στοιχείο για την παραπομπή της υπήρξε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, το οποίο ανέδειξε σημάδια ασφυξίας στα δύο παιδιά. Επιπλέον, οι αρχές επισήμαναν ότι σε όλες τις περιπτώσεις θανάτων των παιδιών, η Πισπιρίγκου ήταν παρούσα, κάτι που ενισχύει την εκτίμηση για ύπαρξη ενός επαναλαμβανόμενου τρόπου δράσης.
Οι αδιευκρίνιστες συνθήκες θανάτου
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, η Μαλένα ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία. Ωστόσο, ο θάνατός της επήλθε αιφνίδια και ανεξήγητα, ενώ η αντίδραση της μητέρας της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο προβλημάτισε τους ειδικούς.
Αντίστοιχα, στην περίπτωση της Ίριδας, οι εισαγγελείς έκριναν ότι ο θάνατός της είχε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας, καθώς παρουσίαζε αίμα στο στόμα και ήταν ήδη σε κατάσταση νεκρικής ακαμψίας όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο.
Η σημερινή εισαγγελική πρόταση αναμένεται να δώσει απαντήσεις και να καθορίσει το επόμενο βήμα της δικαστικής διαδικασίας.