Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Διεκόπη η δίκη – Κατηγορούμενες μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Η δίκη για τη φρικιαστική δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ωστόσο διεκόπη για τις 7 Οκτωβρίου. Η βασική κατηγορούμενη, η σπιτονοικοκυρά της Φαίης, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται προφυλακισμένη και δεν διαθέτει ακόμα συνήγορο υπεράσπισης. Ζητήθηκε η μεταγωγή της για την επόμενη ακροαματική διαδικασία.

Στο εδώλιο βρίσκονται επίσης η μητέρα και η αδελφή της άτυχης κοπέλας, οι οποίες κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Όλες οι κατηγορούμενες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, με την σπιτονοικοκυρά να κατηγορείται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δολοφονία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Φαίη υπέφερε από καθημερινούς ξυλοδαρμούς, εκμετάλλευση, και βασανιστήρια, ακόμα και κατά την εγκυμοσύνη της, με την οποία είχε ήδη αποβάλει το παιδί της πριν βρεθεί νεκρή​.

Η δίκη αναμένεται να ρίξει φως σε μία από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις κακοποίησης, όπου φέρεται η σπιτονοικοκυρά, με τη συνέργεια της οικογένειας, να εξώθησε τη νεαρή μητέρα σε πορνεία και βίαιες πράξεις.