Φρίκη στη Γλυφάδα: 14χρονη κοπέλα ξυλοκοπήθηκε από περισσότερα από 20 άτομα – Το σοκαριστικό πόρισμα του ιατροδικαστή

Αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε μια 14χρονη κοπέλα στη Γλυφάδα το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα περισσότερων από 20 ατόμων, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει τραβήξει την προσοχή των αρχών. Η βία που ασκήθηκε ήταν τόσο ακραία που ο ιατροδικαστής που εξέτασε το κορίτσι εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την έκταση και τη φύση των τραυμάτων της.

Το χρονικό της επίθεσης στη Γλυφάδα

Η επίθεση συνέβη στο κέντρο της Γλυφάδας, μια περιοχή με αυξημένη κίνηση και νεολαία τα Σαββατοκύριακα. Η 14χρονη βρισκόταν με την παρέα της όταν αρχικά δύο κοπέλες την πλησίασαν. Χωρίς να το αντιληφθεί η παρέα της, την απομάκρυναν από το σημείο και την οδήγησαν σε μια πιο απομονωμένη περιοχή. Εκεί, την περικύκλωσαν περισσότερα άτομα, και σύμφωνα με μαρτυρίες, της επιτέθηκαν σωματικά, με αποτέλεσμα σοβαρά τραύματα.

Η άγρια βία και οι συνέπειες

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας για την υπόθεση, δήλωσε το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου πως «ο ιατροδικαστής φρίκαρε» όταν αντίκρισε την έκταση των τραυμάτων της 14χρονης. Τα σημάδια της κακοποίησης ήταν πολλά και έντονα, δείχνοντας τη βαρβαρότητα της επίθεσης. Οι γονείς της κοπέλας βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και αναμένουν την απονομή δικαιοσύνης για την κόρη τους.

«Τόσα πολλά χτυπήματα από 25 με 30 παιδιά που είχαν πέσει πάνω της και τη δέρναν ανηλεώς επηρεασμένα από δύο κοπέλες. Τα λάθη που της “προσάπτουν” αυτές οι δύο οι οποίες ξεκίνησαν και παρότρυναν και τους άλλους, είναι ότι είναι πολύ όμορφη, πρώτη μαθήτρια και ότι είναι και απουσιολόγος. Το μένος ήρθε από ζήλια. Τη ζήλευαν πάρα πολύ, παρότρυναν και άλλους, οι άλλες είδαν χαβαλέ, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, βγάλσιμο τα ρούχα, την άφησαν με τα εσώρουχα. Αυτά όλα έγιναν από τη ζήλια δύο συμμαθητριών» εξήγησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Το κινηματογραφούσαν, ήταν από πάνω με τα κινητά. Ο ιατροδικαστής φρίκαρε, έχει πολλά χτυπήματα. Δεν βρήκε ούτε ένα μικρό σημείο στο σώμα της που να μην έχει μελανιά. (…) Έχουν γίνει προσαγωγές και τώρα θα κλείσει η προανάκριση για να περάσουν και στη σύλληψη των γονέων» συμπλήρωσε.

«Στους γονείς θα αποδοθεί η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου αλλά το θέμα είναι πολύ πιο μεγάλο»

Για το περιστατικό μίλησε στο Mega και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά υπογραμμίζοντας: «Μιλάμε για 14χρονα οπότε φαντάζομαι ότι τα αδικήματα που θα αποδοθούν θα αφορούν σωματικές βλάβες, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επικίνδυνη. Θα μιλάμε για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις. Το ζήτημα της έκτισης κάποιας ποινής σε αυτήν την περίπτωση το αποκλείω, είναι πολύ μικρά σε ηλικία τα κορίτσια. Θα πρέπει να εξεταστούν θεραπευτικά και αναμορφωτικά μέτρα».

Η κα Βαρελά επεσήμανε τον ρόλο των γονέων σε αυτές τις περιπτώσεις τονίζοντας: «Θα τους αποδοθεί η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου αλλά το θέμα είναι πολύ πιο μεγάλο».

«Υπάρχει μια εξοικείωση στη βία που αδιαμφισβήτητα έχει να κάνει με το γεγονός της μουσικής αυτής που έχει γίνει ένας ύμνος στη βία. Μπορεί η τραπ να είναι ενδιαφέρουσα αλλά τελικά είναι ένας ύμνος στη βία και εξοικείωση», δήλωσε κλείνοντας.

Οι αστυνομικές έρευνες

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν πραγματοποιηθεί επίσημες συλλήψεις, ωστόσο οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και μαρτυρίες που ενδέχεται να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπευθύνων. Οι γονείς της 14χρονης καταγγέλλουν ότι η επίθεση ήταν προμελετημένη, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλέκονται περισσότερα άτομα απ’ όσα αρχικά υπολογίζονταν.