Σοκ στον Κολωνό από πυροβολισμούς στην πλατεία Πέτρουλα – Βεντέτα μεταξύ Ρομά και Αλβανών

Το βράδυ της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν ομάδα Αλβανών άνοιξε πυρ εναντίον Ρομά, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους και περαστικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση συνδέεται με βεντέτα μεταξύ των δύο ομάδων, που αφορά τον έλεγχο των πάγκων στις λαϊκές αγορές.

Οι δράστες, τέσσερις άνδρες ηλικίας από 20 έως 32 ετών, προσέγγισαν την πλατεία με αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν προς μια ομάδα Ρομά, με στόχο έναν 25χρονο. Παρά τους πολλούς πυροβολισμούς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι περαστικοί έτρεχαν πανικόβλητοι για να προφυλαχθούν, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είναι τρομοκρατημένοι από το περιστατικό.

Η αστυνομία, που κινητοποιήθηκε αμέσως μετά τις κλήσεις των πολιτών, κατάφερε να εντοπίσει τα οχήματα των δραστών και να συλλάβει τους τέσσερις Αλβανούς, που κατηγορούνται για την επίθεση​. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα ακριβή κίνητρα πίσω από τη βεντέτα, ενώ το συμβάν έχει αναστατώσει την τοπική κοινότητα, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή​.