Φρικτή κακοποίηση στην Αλεξανδρούπολη: Νεαρός έσπασε το χέρι της συντρόφου του και έβαλε φωτιά στο σπίτι

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ένας άνδρας, υπό την επήρεια ναρκωτικών, επιτέθηκε βάναυσα στη σύντροφό του, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους. Το περιστατικό υπογραμμίζει την αυξανόμενη ανησυχία για την ενδοοικογενειακή βία στη χώρα μας και την ανάγκη για άμεση παρέμβαση και προστασία των θυμάτων.

Ο εν λόγω άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν επιτέθηκε στη σύντροφό του, μια 30χρονη μητέρα δύο παιδιών. Η βία που άσκησε ήταν εξαιρετικά σκληρή, με τον δράστη να της σπάει το χέρι και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στον καναπέ του σπιτιού τους. Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα, προκαλώντας πανικό στην άτυχη γυναίκα, η οποία προσπάθησε απεγνωσμένα να τις σβήσει πριν διαφύγει από το σπίτι​.

Μετά την επίθεση, το θύμα κατάφερε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Ο δράστης, ωστόσο, εξακολουθεί να αναζητείται από τις αρχές, με την τοπική κοινωνία να παραμένει αναστατωμένη. Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και αναμένεται να φιλοξενηθεί σε δομή προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα δεν είχε πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην της έχει εγκατασταθεί το “panic button”, ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. Αυτό το γεγονός υπογραμμίζει τις ελλείψεις στο σύστημα προστασίας των θυμάτων βίας, καθώς και την ανάγκη για καλύτερη υποστήριξη και πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα που μπορούν να σώσουν ζωές.

Τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται δραματικά και η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο με αποφασιστικότητα. Η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, η σκληρή τιμωρία των δραστών και η συνεχής ενημέρωση των γυναικών για τους τρόπους προστασίας είναι απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.