Σοκ στην Πρέβεζα: Επίθεση με μαχαίρι στη γιορτή της Σαρδέλας μπροστά σε εκατοντάδες θαμώνες

Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς γιορτής της σαρδέλας στην Πρέβεζα, όταν ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε απρόκλητα με μαχαίρι σε έναν άνδρα που διασκέδαζε με την οικογένειά του. Το αιματηρό συμβάν προκάλεσε πανικό στους παρευρισκόμενους, ενώ το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ειδικότερα η γιορτή της σαρδέλας στην Πρέβεζα, που παραδοσιακά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, μετατράπηκε σε σκηνή τρόμου το βράδυ της Κυριακής, 1ης Σεπτεμβρίου 2024. Ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε απρόκλητα σε έναν οικογενειάρχη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και τον αυχένα με μαχαίρι.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ατόμων, οι οποίοι βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ καθώς δεν προηγήθηκε καμία φανερή διένεξη μεταξύ του θύματος και του δράστη. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το θύμα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από μια ναυαγοσώστρια που βρισκόταν στην περιοχή, καθώς και από μέλη του δήμου Πρέβεζας, προτού φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο​.

Οι αρχές, υπό την εποπτεία του λιμεναρχείου Πρέβεζας, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαλευκάνουν τα κίνητρα πίσω από αυτή τη βίαιη επίθεση, η οποία έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι νεαρής ηλικίας και φαίνεται να ενήργησε χωρίς πρόκληση​.

Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, με την κοινότητα να αναμένει τις επόμενες εξελίξεις για την κατάσταση του τραυματία και την ταυτότητα του δράστη​.