Σοβαρό τροχαίο στην Κέρκυρα: Μοτοσικλετιστής κινδυνεύει να χάσει το πόδι του μετά από χτύπημα και εγκατάλειψη σε αγώνα ταχύτητας

Ένας σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε στην Κέρκυρα όταν οδηγός αυτοκινήτου, που συμμετείχε σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή. Η κατάσταση του τραυματία είναι κρίσιμη, με τον κίνδυνο να χάσει το πόδι του. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση του υπαίτιου, ενώ το φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων στην περιοχή είναι ανησυχητικά συχνό.

Το εν λόγω ατύχημα έλαβε χώρα στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της Κέρκυρας το βράδυ της 28ης Αυγούστου 2024, κατά τη διάρκεια αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας. Σύμφωνα με τις αναφορές, ένας μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά όταν χτυπήθηκε από όχημα που συμμετείχε σε αυτούς τους αγώνες. Το θύμα, το οποίο κινδυνεύει να χάσει το πόδι του, εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό, ο οποίος διέφυγε από τον τόπο του ατυχήματος.

Η αστυνομία της Κέρκυρας έχει εντείνει τις έρευνές της στην περιοχή με στόχο την ανεύρεση του δράστη, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη πρακτική των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συμμετεχόντων και των περαστικών. Οι αυτοσχέδιοι αγώνες δεν είναι ασυνήθιστοι στην περιοχή, και η αδιαφορία των συμμετεχόντων για την ασφάλεια είναι εμφανής.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τέτοια ατυχήματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους μοτοσικλετιστές, καθώς η σύγκρουση με αυτοκίνητα συχνά οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς ή και θανάτους. Η εγκατάλειψη του θύματος επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση, καθώς καθυστερεί η παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας, αυξάνοντας τις πιθανότητες μόνιμων βλαβών.