Νέος Κόσμος: Διαδοχικές ληστείες από συμμορίες μηχανόβιων

Νέος Κόσμος: Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές ληστείες από συμμορίες μηχανόβιων τρομοκράτησαν τους κατοίκους. Οι δράστες, στα δύο ξεχωριστά περιστατικά, επιτέθηκαν σε πεζούς, αφήνοντας τρία άτομα τραυματισμένα και οδηγώντας τα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, γύρω στις 01:00, περίπου 20 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες επιτέθηκαν σε δύο πεζούς στη διασταύρωση των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή. Οι δράστες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία για να αποσπάσουν τα πορτοφόλια και τα κινητά των θυμάτων τους, προτού τραπούν σε φυγή. Τα δύο θύματα, τα οποία υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες.

Μόλις μισή ώρα αργότερα, μια δεύτερη συμμορία μηχανόβιων δραστών πραγματοποίησε μια παρόμοια επίθεση στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Βεργίνας. Αυτή τη φορά, οι δράστες στόχευσαν μια τετραμελή παρέα, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν ένα κινητό τηλέφωνο. Και σε αυτό το περιστατικό, η βία ήταν αδίστακτη, με αποτέλεσμα ένα ακόμα άτομο να χρειαστεί νοσηλεία.

Η διπλή αυτή επίθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ οι αρχές διεξάγουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια αυξανόμενη τάση βίας και εγκληματικότητας στην περιοχή, που απαιτεί άμεση και αποφασιστική αντίδραση από τις δυνάμεις ασφαλείας.