Κολωνός: Συγκλονίζει η υπόθεση βιασμού 16χρονης: Ο 44χρονος κατηγορούμενος απολογείται την Τρίτη

Η υπόθεση βιασμού μιας 16χρονης κοπέλας από έναν 44χρονο στον Κολωνό έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να βίασε την ανήλικη φίλη του γιου του επανειλημμένα, απειλούσε την ίδια και την οικογένειά της για να διατηρήσει τη σιωπή της. Η αστυνομία τον συνέλαβε έπειτα από καταγγελία του πατέρα της κοπέλας, ενώ την Τρίτη αναμένεται η απολογία του.

Η νέα σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αποκαλύφθηκε στον Κολωνό, με θύμα μια 16χρονη κοπέλα και φερόμενο ως δράστη έναν 44χρονο άνδρα, φίλο του γιου της. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοπέλας μέσω της φιλίας του με τον γιο του, κατηγορείται ότι την βίασε τουλάχιστον 10 φορές μέσα σε δύο μήνες, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο του 2024.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 44χρονος εκμεταλλεύτηκε την ευάλωτη θέση της 16χρονης, που είναι ορφανή από μητέρα, και την αποπλάνησε, οδηγώντας την σε απομονωμένα σημεία με το αυτοκίνητό του. Την απειλούσε πως θα βλάψει εκείνη και την οικογένειά της αν τολμούσε να μιλήσει. Η ανήλικη, μετά από μήνες κακοποίησης, βρήκε το κουράγιο να εκμυστηρευτεί τα όσα βίωνε σε φιλικό της πρόσωπο, το οποίο την ενθάρρυνε να ενημερώσει τον πατέρα της.

 

Ο πατέρας της 16χρονης ενημέρωσε άμεσα την αστυνομία, που έθεσε υπό παρακολούθηση τον 44χρονο. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, όταν εντοπίστηκε να κάνει ύποπτες βόλτες έξω από το σπίτι της κοπέλας. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Το αυτοκίνητό του, καθώς και ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκαν, ενώ έχουν αποσταλεί για ανάλυση στα εργαστήρια​.

Η 16χρονη εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου, και τα ευρήματα τόσο του παιδοψυχολόγου όσο και του ιατροδικαστή επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της​.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και απείθεια​.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη σοβαρότητα του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας και στήριξης των θυμάτων.