Άνδρος: Επιβάτες πλοίου έσπρωχναν ΙΧ που έμεινε στον «αέρα» με κίνδυνο να πέσουν στη θάλασσα – Συνελήφθη ο καπετάνιος [βίντεο]

Άνδρος: Στις 15 Αυγούστου, ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου,  όπου επιβάτες και πλήρωμα βρέθηκαν σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της επιβίβασης στο πλοίο “SAONISOS”. Σύμφωνα με τις αναφορές, κατά την προσπάθεια ενός οχήματος να επιβιβαστεί στο πλοίο, το όχημα “έμεινε” ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη. Οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 7-8 μποφόρ, που έπνεαν εκείνη τη στιγμή δυσχέραιναν την κατάσταση, και ο καπετάνιος αποφάσισε να αναχωρήσει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η επιβίβαση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το όχημα να μείνει μετέωρο μεταξύ της προβλήτας και του πλοίου, ενώ αρκετοί επιβάτες αναγκάστηκαν να πηδήξουν μέσα στο πλοίο την τελευταία στιγμή, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά τρία οχήματα και επτά επιβάτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, απεικονίζει τις δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπου επιβάτες και οχήματα επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο SAONISOS της Saos Ferries που είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου χθες το απόγευμα.

@nikos_nk Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!! #viral #greece #greeceport #andros ♬ πρωτότυπος ήχος – Νίκος ΝΚ

Μετά την εκφόρτωση η κακοκαιρία «χτύπησε» το πλοίο με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να αδυνατεί να ανέβει, με τους επιβάτες και μέλη του πληρώματος να προσπαθούν μάταια να το σπρώξουν ενώ και οι ίδιοι φαίνονται να τρέχουν να επιβιβαστούν, με κίνδυνο να πέσουν στη θάλασσα.

Ο καπετάνιος του “SAONISOS” συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές μετά το συμβάν, και αναμένεται έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι λόγοι πίσω από την απόφαση να σηκωθεί η μπουκαπόρτα πριν ολοκληρωθεί η επιβίβαση​​​.