Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 52χρονος επιτέθηκε και βίασε την 25χρονη κόρη της συζύγου του

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα χθες το βράδυ (12-08-2024) στην Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη ενός 52χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, παραβίαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε μια 25χρονη γυναίκα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου, εντός διαμερίσματος, ο 52χρονος σύζυγος της μητέρας της την απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο και την εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη. Η 25χρονη, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα της για το συμβάν, όμως η αντίδραση του 52χρονου ήταν άμεση και βίαιη. Ο δράστης επιτέθηκε στην καταγγέλλουσα και την εξανάγκασε να φύγει από το σπίτι, παίρνοντας μαζί της και το ανήλικο τέκνο της.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την καταγγελία και προχώρησε στη σύλληψη του 52χρονου, σχηματίζοντας εις βάρος του δικογραφία για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα πρόληψης και προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τη σημασία της άμεσης παρέμβασης των αρχών για την αποτροπή περαιτέρω βίας και κακοποίησης. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης, και αναμένεται η συνέχιση των νομικών διαδικασιών.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν όποιον έχει γνώση παρόμοιων περιστατικών να τα καταγγείλει, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης για την προστασία των θυμάτων και την απονομή δικαιοσύνης.