Επιστολή απόγνωσης αστυνομικού για άδικες μεταθέσεις: “Όσοι πάμε με τον σταυρό στο χέρι, είμαστε εγκλωβισμένοι”

Επιστολή απόγνωσης αστυνομικού για άδικες μεταθέσεις – Αυτούσια η επιστολή 

Είμαι αστυνομικός στην Αθήνα εδώ και 16 πλέον έτη. Θέλω να θέσω ένα θέμα γνωστό μεν αλλά πρέπει να ακούγεται σε καθημερινή βάση και μιλάω για τις μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια.

Όσοι λοιπόν πάμε με τον “Σταύρο στο χέρι” και δεν χρησιμοποιούμε αθέμιτους τρόπους για να πάρουμε μετάθεση στον τόπο μας παραμένουμε εγκλωβισμένοι στην Αθήνα. (Δεν θέλω να αναφερθώ στους αθέμιτους τρόπους μιας και είναι γνωστοί σε όλους μας) θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα για την Θεσσαλονίκη μιας και είναι η πόλη με την περισσότερη “ζήτηση” από συναδέλφους που θέλουν να μετατεθούν από την Aττική και διάφορες άλλες περιοχές (νησιά κτλ).

Δεν γίνεται και δεν μπορεί να το “συλλάβει” η λογική κανενός μας ότι η κυβέρνηση διατηρεί 100 άτομα των ΟΠΠΙ στην Θεσσαλονίκη και να μην μιλάει κανένας για αυτό! Δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία ούτε πρόκειται να υπάρξει απ όσο αποδείχθηκε.

Δεν μιλάμε για λίγες μερες ή λίγους μήνες αλλά μιλάμε για σχεδόν 2 ολόκληρα έτη που έχουν “φυτευτεί” στην συμπρωτεύουσα αδικώντας εμένα και πόσους άλλους συναδέλφους που έχουμε τοσα χρόνια στην πλάτη μας στην Αθήνα και περιμένουμε υπομονετικά!

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την κυβέρνηση μιας και πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα.

Η μόνη λύση είναι αυτοι οι 100 να γυρίσουν στην οργανική τους η οποία είναι η ΓΑΔΑ και στις έκτακτες μεταθέσεις να ανοίξει τουλάχιστον 150 θέσεις για την ΓΑΔΘ.