Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη – Νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο

Κρήτη: Η επίθεση σε έναν 49χρονο Ελληνοκαναδό και την οικογένειά του στο Ηράκλειο προκάλεσε την παρέμβαση της πρέσβειρος του Καναδά στην Ελλάδα, Άννα Καρίν Άσελιν, η οποία επισκέφθηκε το Βενιζέλειο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του θύματος. Η πρέσβης, σε δηλώσεις της, εξέφρασε την ανησυχία της και ενημερώθηκε για την πρόοδο της θεραπείας του 49χρονου, ο οποίος υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν μια παρέα νεαρών Ελλήνων επιτέθηκε βίαια στον 49χρονο, την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 18 και 21 ετών, σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν ως ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από την περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Η υγεία του θύματος εξελίσσεται καλά και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις προσεχείς ημέρες. Η οικογένεια, αν και σοκαρισμένη, παραμένει ψύχραιμη. Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, και η πρέσβης θα επισκεφθεί επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενώ η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του θύματος.