Έβρος: Συνεχίζεται η νοσηλεία του συνοριοφύλακα στο Διδυμότειχο – Πού στρέφονται οι έρευνες

Έβρος: Στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου συνεχίζει να νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε από πυρά στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο οι γιατροί εξετάζουν ακόμα αν θα αφαιρέσουν τη βολίδα που είναι σφηνωμένη στο σώμα του. Στο πρώτο χειρουργείο, οι γιατροί δεν αφαίρεσαν τη βολίδα λόγω του άμεσου κινδύνου για τη ζωή του ασθενή.

Ο θεράπων ιατρός του από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου δήλωσε ότι η βολίδα, αν είχε διαπεράσει δύο χιλιοστά χαμηλότερα στην κοιλιακή χώρα, θα είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο λεπτό έντερο, οδηγώντας σε οδυνηρές συνέπειες.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, οι έρευνες των Αρχών για την ταυτοποίηση των δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι υποψίες στρέφονται κυρίως προς τους διακινητές μεταναστών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα κενά στα σύνορα για να προωθήσουν μετανάστες στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το MEGA, στη συνοριακή γραμμή του Έβρου έχουν ολοκληρωθεί δύο τμήματα του φράκτη: από τις Καστανιές έως τη Νέα Βύσσα (13 χλμ) και από τη Βρυσούλα Φερών μέχρι τον Κάμπο Φερών (26 χλμ). Στο νέο κομμάτι από τις Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την Κορνοφωλιά, το 80% του φράκτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό. Σύμφωνα με αυτή, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί τις 18:20, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου δέχθηκαν πυρά από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών, τραυματίστηκε ένας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με τις Αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τους υπαίτιους και να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.