Συνταρακτικές αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση μπράβων και τους οπαδούς που συνελήφθησαν στη Λ. Αλεξάνδρας

Η σύλληψη 74 οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο έξω από το γήπεδο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά από συμπλοκή με πυροβολισμούς, έχει φέρει στο φως μια εκτεταμένη εγκληματική οργάνωση με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία. Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αποκάλυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε πλήθος ποινικών πράξεων, που περιλαμβάνουν εκβιάσεις, εμπρησμούς, εκρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Εκτεταμένη εγκληματική δραστηριότητα

 

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 78 εκβιάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 5 εμπρησμοί (εκ των οποίων 1 σε όχημα), μία έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων, μία σε οικία, καθώς και μία περίπτωση σωματικής βλάβης. Κατά τις έρευνες, οι αρχές εντόπισαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σημαντικά χρηματικά ποσά.

Εμπλοκή σε οπαδικά επεισόδια

 

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό χαρακτηριστικό της εγκληματικής οργάνωσης είναι η συμμετοχή των μελών της σε επεισόδια μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι εμπλεκόμενοι είτε αποζητούσαν οφέλη, είτε επιδίωκαν την κυριαρχία, είτε ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά σε μέλη άλλων εγκληματικών οργανώσεων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Περιοχές δράσης

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αθήνα, Εξάρχεια, Ψυρρή, Κεραμεικός, Ταύρος, Καλλιθέα, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Λυκόβρυση, Πεντέλη, Νέο Ηράκλειο, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία, Μαρούσι, Κηφισιά, Γέρακας, Αρτέμιδα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Κορωπί, Πειραιάς, Κορυδαλλός και Ελληνικό. Παρείχαν προστασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαιτώντας εκβιαστικά χρηματικά ποσά σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Τα μέλη της οργάνωσης τέλεσαν και άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως εμπρησμούς, εκρήξεις, ξυλοδαρμούς, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτές οι πράξεις είχαν στόχο την επιβεβαίωση της κυριαρχίας τους στις περιοχές δράσης τους, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή και την ατομική περιουσία των θυμάτων. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν συστηματικά υπηρεσίες ασφάλειας σε φυσικά πρόσωπα, λειτουργώντας ως σωματοφύλακες και επιλύοντας προσωπικές διαφορές με την απειλή ή χρήση βίας.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του Οργανωμένου Εγκλήματος, τα οποία προχώρησαν σε 14 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και τέσσερις από τους οπαδούς. Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται σε σωρεία ποινικών αδικημάτων και φέρονται να δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στα επεισόδια της 13ης Ιουλίου 2024, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η έρευνα για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης συνεχίζεται.