Εύβοια: Στον Εισαγγελέα οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που κατέληξε από θερμοπληξία

Εύβοια: Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι γονείς του 23χρονου νεαρού με ειδικές ανάγκες, ο οποίος πέθανε από θερμοπληξία αφού έμεινε για ώρες στο αυτοκίνητό τους.

Το νεαρό αγόρι, το οποίο αγαπούσε να περνάει χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκε από τους γονείς του χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο όχημα που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο 23χρονος συνήθιζε να παραμένει μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι γονείς του, που εργάζονται σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή, φρόντιζαν να αφήνουν τα παράθυρα ανοιχτά και να του προσφέρουν νερό και φαγητό. Ωστόσο, η ακραία ζέστη της Κυριακής αποδείχθηκε μοιραία, καθώς το παιδί παρέμεινε στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον τρεις ώρες χωρίς να γίνει αντιληπτό εγκαίρως από τους γονείς του.

Διώξεις για κακούργημα στους γονείς

Οι γονείς του 23χρονου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Χαλκίδας. Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για το κακούργημα της έκθεσης ατόμου σε κίνδυνο από τον οποίο επήλθε ο θάνατος. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, και η απόφαση του δικαστηρίου θα καθορίσει τις συνέπειες που θα υποστούν.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί αναμένεται να αποσαφηνίσει την ακριβή αιτία θανάτου του νεαρού, προσφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός.

Η κοινότητα της Αμαρύνθου είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό, ενώ οι γείτονες περιγράφουν τον νεαρό ως ένα παιδί που αγαπούσε να περνάει χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει από την ακραία ζέστη της ημέρας.