Αμφιλοχία: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 36χρονη Αρετή που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της

Η τραγική ιστορία της 36χρονης Αρετής από την Αμφιλοχία, η οποία δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και την Ελλάδα. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, με την οικογένειά της να ζητά δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού αντί στεφάνων.

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, και οι γείτονες ανέφεραν ότι η Αρετή ζούσε υπό συνεχείς απειλές και βία. Δύο ημέρες πριν από το φονικό, η 36χρονη είχε καταγγείλει τον δράστη για ξυλοδαρμό και απειλές, αλλά οι αρχές δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν για να τον συλλάβουν​​. Ο 43χρονος είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να κόψει τα φρένα από το μηχανάκι της για να την τρομοκρατήσει​​.

Το τραγικό συμβάν ξεκίνησε όταν ο δράστης περίμενε την Αρετή έξω από το σπίτι της με κυνηγετική καραμπίνα, απειλώντας ότι θα σκοτώσει την κόρη τους αν δεν επέστρεφε στο σπίτι. Όταν η 36χρονη επέστρεψε, ο 43χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι στο αυτοκίνητό της και την πυροβόλησε, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει​​​​.

Η κοινότητα είναι σοκαρισμένη και θρηνεί για την απώλεια της Αρετής, ενώ το γεγονός αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για καλύτερη προστασία και υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.