Τραγωδία στην Πιερία: 44χρονη σκοτώθηκε ακαριαία από κλαδί πλατάνου

Πιερία: Σοκ έχει προκαλέσει στο Λιτόχωρο η τραγική είδηση της απώλειας μιας 44χρονης γυναίκας που καταπλακώθηκε από κλαδί πλατάνου ενώ καθόταν στον εξωτερικό χώρο ενός καταστήματος. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ γύρω στις 10:00. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Μετά το συμβάν, η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Η προανάκριση για το περιστατικό διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Δίον Ολύμπου.

Η αποκόλληση του κλαδιού φαίνεται να προκλήθηκε από την αποδυνάμωση του δέντρου. Το θέμα της ευθύνης για την κατάσταση του δέντρου και την πρόληψη τέτοιων τραγικών συμβάντων εξετάζεται από τις αρχές, καθώς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τη συντήρηση των δέντρων στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησής του​​​​.

Η τραγωδία αυτή φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της σωστής συντήρησης και επιθεώρησης των δέντρων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Η τακτική συντήρηση μπορεί να αποτρέψει τέτοιου είδους ατυχήματα και να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.