Ψυχικό: Στον ανακριτή ο «γόης της Μυκόνου» – Η χλιδάτη ζωή στο πλήρως ανακαινισμένο κελί

Σήμερα, Πέμπτη, ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Αν και αρνείται τις κατηγορίες, τα στοιχεία εναντίον του θεωρούνται ακλόνητα.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν έχουν βρεθεί τα όπλα της δολοφονίας ή χρηματικά ποσά που θα δικαιολογούσαν τις πράξεις του. Ωστόσο, σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι η πυρίτιδα που βρέθηκε στη ζώνη του. Ο 44χρονος υποστηρίζει ότι τα κατάλοιπα πυρίτιδας προέρχονται από ασκήσεις σε σκοπευτήριο και όχι από εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές πρόκειται να συγκρίνουν την πυρίτιδα που βρέθηκε στη ζώνη του με αυτή στις σφαίρες που δέχτηκε το θύμα. Επίσης, η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνα στα γάντια μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, χωρίς να εντοπιστούν ίχνη πυρίτιδας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης δύο μαύρων μπουφάν μηχανής.

Όσον αφορά τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη, οι αρχές θα αναλύσουν κλήσεις και συσκευές, καθώς θεωρείται ότι ο 44χρονος προσπάθησε να διαγράψει δεδομένα από το κινητό του.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, έδωσε εντολή για έρευνα αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας που αποκαλείται «Μαφία της Μυκόνου», ζητώντας να ενημερώνεται για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν σοβαρά εγκλήματα, όπως αγοραπωλησίες ακινήτων, ναρκωτικά, ανθρωποκτονίες, και άλλα.

Αποκαλύψεις έγιναν σχετικά με την ευνοϊκή μεταχείριση του 44χρονου στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε δικό του κελί, ανακαινισμένο με δικά του έξοδα και δυνατότητα να βγαίνει από τις φυλακές για ληστείες. Τα αγαθά που είχε αγοράσει για το κελί του δεν πέρασαν από τη διαδικασία έγκρισης του Συμβουλίου της φυλακής.