Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 ετών στον μεσίτη από το Εφετείο

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, αποδεχόμενο τον πρότερο σύννομο βίο και για τους δύο, καθώς και την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στον κοσμηματοπώλη.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των ελαφρυντικών, υποστηρίζοντας ότι ο κοσμηματοπώλης, αν και εκνευρισμένος από τις φθορές στο κατάστημά του, μπορούσε να αποφύγει το τραγικό αποτέλεσμα αν άνοιγε την πόρτα και δεν κρατούσε τον Κωστόπουλο εγκλωβισμένο. Επιπλέον, τόνισε ότι η συμπεριφορά του κοσμηματοπώλη, που χτύπησε το θύμα και έδωσε την καίρια κλωτσιά στο κεφάλι του, δεν δικαιολογείται.

Αναφορικά με τον 61χρονο μεσίτη, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η δήλωση του κατηγορούμενου ότι ενήργησε ενστικτωδώς δεν ήταν πιστευτή, καθώς οι κλωτσιές δεν προκλήθηκαν από αλτρουιστικά αισθήματα. Ο εισαγγελέας επεσήμανε επίσης ότι δεν υπήρξε έμπρακτη μετάνοια και μεταμέλεια από τον κατηγορούμενο.

Η υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και συζητήσεις σχετικά με τη βία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία.