Φωτιά στην Πάτρα: Συνελήφθη 45χρονη ύποπτη για εμπρησμό – Στο Καραμανδάνειο σήμερα το πρωί ο Γεωργιάδης

Χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας, ξέσπασε μια μεγάλη φωτιά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και κινητοποιώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που παρέμειναν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Ζημιές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών

Η πυρκαγιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, θα επισκεφθεί το νοσοκομείο το πρωί για να εκτιμήσει τις ζημιές και να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης.

Ασφαλής Μεταφορά Ασθενών: Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, τα νοσηλευόμενα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ).

Κλιμάκιο Τεχνικών: Σήμερα, ένα κλιμάκιο τεχνικών θα επισκεφθεί το Καραμανδάνειο για να αποτιμήσει τις ζημιές και να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης.

Ηρωική Ανταπόκριση των Δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εξήρε τις προσπάθειες των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά με αποτελεσματικότητα. Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Mega δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει έναν ηλικιωμένο άνδρα μακριά από τις φλόγες, αναδεικνύοντας το θάρρος και την αυταπάρνηση των δυνάμεων διάσωσης.

Σύλληψη Υπόπτου για Εμπρησμό

Μια 45χρονη γυναίκα συνελήφθη χθες μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου, που ανέφερε ότι η ίδια απειλούσε να κάψει την περιοχή του Γηροκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν τη γυναίκα κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Λεπτομέρειες της Σύλληψης:

  • Η γυναίκα μένει κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
  • Εντοπίστηκε στην οδό Καλαβρύτων την ώρα που μετακινούνταν προς το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.
  • Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου ότι την προηγούμενη μέρα απειλούσε να κάψει την περιοχή.