Φωτιά – Αχαρνές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκτροπές οχημάτων

Αχαρνές: Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο ρέμα της Χαλιδονούς στον δήμο Αχαρνών την προηγούμενη νύχτα συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην περιοχή. Οι κάτοικοι του Μενιδίου και των γύρω περιοχών έζησαν έναν εφιάλτη καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν σε βιομηχανικές περιοχές.

Επιχείρηση Πυρόσβεσης σε Εξέλιξη

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή πολλών πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά έχει εισχωρήσει σε εργοστάσιο χάρτου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Η πυροσβεστική χρησιμοποιεί κανόνια νερού για να κατασβέσει τις φλόγες, καθώς η πρόσβαση στο εσωτερικό του εργοστασίου είναι δύσκολη και επικίνδυνη​​​​.

Ζημιές και Εκκενώσεις

Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αρκετές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο εργοστασίων. Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ανέφερε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και έκαψε τους προαύλιους χώρους πολλών εργοστασίων. Οι αρχές έστειλαν δύο μηνύματα από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τους πυκνούς καπνούς και προτρέποντάς τους να μετακινηθούν εάν χρειαστεί​​​​​​.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπές των οχημάτων στη Λεωφόρο Καραμανλή και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της περιοχής για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

– στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας
– στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας,
– στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες και να αποφεύγουν τις περιοχές που επηρεάζονται από την πυρκαγιά​​​​.

Κλιματική Κρίση και Πρόληψη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να προετοιμαστούν για μια δύσκολη περίοδο πυρκαγιών, τονίζοντας την ανάγκη συνεχούς προσπάθειας και την αξιοποίηση νέων εργαλείων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι αρχές αναμένουν ότι οι συνθήκες θα επιδεινωθούν περαιτέρω λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων​​​​.