Μαφιόζικο χτύπημα στο Ψυχικό: Ποιος ήταν το θύμα – Το σοκαριστικό ηχητικό & ο εκτελεστής

Νεκρός άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή του Ψυχικού. Ειδικότερα, ένα άγνωστο άτομο επέβαινε σε δίκυκλο, πυροβόλησε άτομο που βρισκόταν εντός Ι.Χ. Νεκρός άνδρας, εντός μάρκας BMW, χρώματος γκρι.

Το τραγικό συμβάν συνέβη στη γωνία των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό, όταν άτομο που επέβαινε σε δίκυκλο προσέγγισε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο και πυροβόλησε εναντίον του οδηγού τουλάχιστον 8 φορές.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο άνδρας έβγαζε το αυτοκίνητό του από το γκαράζ. Μία μηχανή με δύο επιβαίνοντες πλησίασε το αυτοκίνητο και «γάζωσε» τον οδηγό. Το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στην εταιρία φίλου του θύματος.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν βίντεο από το σημείο προκειμένου να εξακριβώσουν αν ο δράστης ήταν ένας ή δύο όπως αναφέρουν οι αρχικές πληροφορίες, καθώς και αν ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του μέχρι την εταιρεία ή του είχε στήσει «καρτέρι» σε εκείνο το σημείο.

Στην περιοχή μεταβαίνει ιατροδικαστής για την εξέταση της σορού αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης λέγεται Παναγιώτης Στάθης. Το θύμα δεν έχει απασχολήσει για κάτι τις αρχές εκτός από το 2021 που είχε καταγγείλει έναν περίεργο ξυλοδαρμό σε βάρος του. Κατά συνέπεια εξετάζεται αν η δολοφονία σχετίζεται με την Μύκονο.

Ο 54χρονος Παναγιώτης Στάθης, πατέρας δύο παιδιών, έχει υποστεί τρεις φορές ξυλοδαρμό στη Μύκονο. Ο πρώτος από αυτούς τους ξυλοδαρμούς καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές το 2021. Η τελευταία επίθεση που δέχτηκε ήταν πριν από 18 μήνες. Για τον λόγο αυτό, ο Στάθης φέρεται να είχε προσλάβει σωματοφύλακα για την προστασία του, ο οποίος τον συνόδευε στις περισσότερες μετακινήσεις του.

Επιπλέον, ο θανών φέρεται να εμπλέκεται σε επεισόδιο στη Μύκονο που έλαβε χώρα πριν από περίπου 18 με 20 μήνες και είχε γίνει ευρέως γνωστό. Στο επεισόδιο αυτό εμπλεκόταν και ένας αρχαιολόγος που είχε πέσει επίσης θύμα ξυλοδαρμού. Τελευταία, ο αρχαιολόγος δέχθηκε επίθεση την Τρίτη, 7 Μαρτίου, ενώ πλησίαζε στο σπίτι του στην περιοχή του ΚΑΤ, στην Κηφισιά.

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν 15 κάλυκες. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο και ερευνάται αν μπορεί να σχετίζεται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με την εργασία του ή με άλλα κίνητρα .

Ποιος ήταν ο εκτελεστής

Στο Ψυχικό, οι αρχές αναζητούν τον εκτελεστή της δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία, ο οποίος δέχτηκε πάνω από 17 πυροβολισμούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δράστης ήταν ένας άνδρας που οδηγούσε μαύρο σκούτερ, φορούσε μαύρα ρούχα και λευκό κράνος. Οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πιστεύουν ότι η δολοφονία αυτή φέρει τα χαρακτηριστικά μιας μαφιόζικης εκτέλεσης και θεωρούν ότι φυσικός και ηθικός αυτουργός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Οι αρχές εξετάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος, ψάχνοντας για πιθανές διαφορές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο για την ανθρωποκτονία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από λίγο εντοπίστηκε εντός του αυτοκινήτου του στο Ψυχικό, θανάσιμα τραυματισμένος άνδρας από πυροβόλο όπλο

Όπως ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο «φως» ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (02.07.24), οι σφαίρες πέφτουν «βροχή», γαζώνοντας το θύμα της άγριας μαφιόζικης εκτέλεσης μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο δεν ήταν δικό του.