Σύλληψη τριών αλλοδαπών για επίθεση σε αστυνομικούς πλησίον του σταθμού Λαρίσης

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, ηλικίας 24, 29 και 31 ετών, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συγκέντρωσης και πορείας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνουν απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, οι τρεις κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Πλατεία Βικτωρίας. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε το βράδυ στο Σταθμό Λαρίσης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων αποκόπηκε και επιτέθηκε με κοντάρια σε αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 31χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα κοντάρι. Οι υπόλοιποι δράστες αναμείχθηκαν εκ νέου με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, ωστόσο, λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 24 και 29 ετών. Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε επίσης ένα κοντάρι, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των παραπάνω αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.