Έγκλημα στη Μακρινίτσα: Παραμένουν τα ισόβια για τον 36χρονο δράστη

Ο 36χρονος κατηγορούμενος για το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας, όπως και στην πρωτόδικη απόφαση. Το δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή: δις ισόβια και έξι χρόνια κάθειρξη. Οι γονείς των θυμάτων και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δήλωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση.

Η υπόθεση αφορούσε τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του κατηγορούμενου και του αδερφού της, καθώς και τον τραυματισμό της πρώην πεθεράς του, στις 5 Απριλίου 2021. Ο 36χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και 6,5 χρόνια κάθειρξη για τα εγκλήματα αυτά.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό και ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τι συνέβη τη μοιραία ημέρα. Στην ερώτηση της έδρας για το τι επιθυμεί από το δικαστήριο, απάντησε ψελλίζοντας «Να αλλάξει η ποινή». Ωστόσο, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ζήτησε να μην αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.