Σάλος στην ΕΛ.ΑΣ.: Σύλληψη αστυνομικού για εκβιασμό συναδέλφου της

Σε μια σοβαρή υπόθεση εκβιασμού που ταλανίζει την ΕΛ.ΑΣ., ένας 31χρονος ειδικός φρουρός κατήγγειλε ότι γυναίκα συνάδελφός του τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά. Οι αποκαλύψεις αυτές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. τόσο την υπόθεση όσο και τις εσωτερικές διαδικασίες της υπηρεσίας.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί γνωρίστηκαν διαδικτυακά πριν από μερικές εβδομάδες και ανέπτυξαν στενότερη σχέση. Όμως, όταν ο 31χρονος ειδικός φρουρός αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία, η γυναίκα συνάδελφός του φέρεται να τον απείλησε ότι θα προβεί σε καταγγελία για απρεπή συμπεριφορά εάν δεν της δώσει χρήματα.

Η αντίδραση του ειδικού φρουρού

Φοβούμενος ότι μια τέτοια καταγγελία θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την υπηρεσιακή του πορεία, ο 31χρονος αποφάσισε να της δώσει αρχικά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Ωστόσο, η κατάσταση δεν τελείωσε εκεί. Η γυναίκα αστυνομικός έκανε και δεύτερη προσπάθεια να του αποσπάσει χρηματικό ποσό με τον ίδιο τρόπο.

Η καταγγελία και η σύλληψη

Όταν η συνάδελφος του 31χρονου ειδικού φρουρού ζήτησε χρήματα για τρίτη φορά, εκείνος αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Επέδειξε τα σχετικά μηνύματα, και ακολούθησε η σύλληψη της γυναίκας συναδέλφου του.

Η γυναίκα αστυνομικός πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ποινική τιμωρία και πειθαρχικό έλεγχο. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στους κόλπους της αστυνομίας και θέτει ερωτήματα για την εσωτερική διαφάνεια και τις διαδικασίες αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.