Λιμενικό: Θάνατος 77χρονης στη Χαλκίδα και σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο

Λιμενικό: Χθες το βράδυ, η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας ενημερώθηκε για την ανάσυρση χωρίς τις αισθήσεις της μιας 77χρονης γυναίκας από την παραλία “ΔΗΛΕΣΙ” του Δήμου Τανάγρας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας διενεργεί προανάκριση και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε δύο ταχύπλοα σκάφη με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινούνται προς τη θαλάσσια περιοχή “ΓΕΝΝΑΔΙ” της Ρόδου. Ένα περιπολικό σκάφος και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν τα σκάφη να αποβιβάζουν τους αλλοδαπούς και στη συνέχεια να διαφεύγουν προς τις τουρκικές ακτές. Στην ακτή εντοπίστηκε ένας 25χρονος αλλοδαπός να εκπέμπει φωτεινά σήματα για να διευκολύνει την αποβίβαση. Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν επιπλέον τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Ο 25χρονος συνελήφθη για διευκόλυνση εισόδου σε πολίτες τρίτης χώρας κατά παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 5038/23.

Σήμερα το πρωί, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη ενημερώθηκε για τον τραυματισμό στο πόδι ενός ημεδαπού ναυτικού, μέλος πληρώματος (ειδικότητας θαλαμηπόλου) ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου που ελλιμενίζεται στο λιμάνι του Πειραιά. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος διακομίστηκε ένας 85χρονος από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ”, καθώς έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.