«Tρελοί από χαρά» από τη Συναισθηματική Διαλεκτική του Στέλιου Καλαθά

Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής , μετά την επιτυχημένη πορεία της, φέτος αποφάσισε να παρουσιάσει την πιο ξέφρενη κωμωδία του Αμερικανικού θεάτρου και σας προσκαλεί στο θέατρο Σταθμός , στις 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου και ώρα 21:00 , στο έργο «Tρελοί από χαρά» , μια διασκευή της ξεκαρδιστικής κωμωδίας καταστάσεων και χαρακτήρων “Οι ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά. Είναι μια παράσταση με γρήγορες εναλλαγές, πρωτότυπη μουσική και εξαιρετικά κοστούμια που πρωταγωνιστεί η χαρά ,το κέφι και το πάθος του θιάσου.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Φέτος με την ομάδα +αίσθημα ετοιμάσαμε μια παράσταση γιορτή! Ένα ιδιαίτερο έργο που αρχικά μοιάζει με ένα ευφυΐες παραμύθι ,δουλέψαμε πάνω στις έννοιες του φόβου , της άγνοιας, της διαφορετικότητας, της προκατάληψης ,της έλλειψης μάθησης ,της χειραγώγησης της σκέψης και φυσικά στην δύναμη του έρωτα και τις αγάπης, που μπορεί να νικήσει κάθε «κατάρα». Σε ένα μικρό χωριό, ίσως όχι πολύ μακριά από εμάς ,οι κάτοικοι, τρελοί από χαρά, ζουν την δική τους παράλογη πραγματικότητα, που ίσως τελικά… δεν είναι τόσο παράλογη! Σε κάθε πρόβα ανακαλύπταμε όλο και περισσότερο αξίες και ποιότητες που βρίσκονται στο «κάτω» κείμενο του έργου και αποτέλεσαν για μας πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε αυτό το μικρό χωριό και μέσα από πρωτότυπες μουσικές, συναισθήματα ,χρώματα και καταστάσεις να ξετυλίξουμε τον μύθο. Η διαδρομή αυτή μας έκανε συναισθηματικά ποιο πλούσιους, αφού ανακαλύψαμε κομμάτια του εαυτού μας και μπορέσαμε να τα δουλέψουμε με τρόπο έντεχνο . Αυτός άλλωστε είναι και ο κυρίαρχος στόχος των ομάδων της synaisthimatikhdialektikh.com Έτσι λοιπόν αν αυτό το χωρίο σας θυμίζει κάτι μην παραξενευτείτε. Ίσως τελικά να ζούμε όλοι…στο Κουλιέντσικοφ. Στέλιος Καλαθάς

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα αλλά και όσους μας βοήθησαν να κάνουμε παράσταση αυτό το υπέροχο έργο και να μοιράσουμε χαμόγελα σε μια εποχή βίας ,αγωνίας και επιθετικότητας. Το γέλιο σώζει!

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα χωριό όπου οι κάτοικοι του μαστίζονται από μία σχεδόν ανίατη, ενδιαφέρουσα και χαριτωμένη βλακεία, η οποία όμως απορρέει από την άγνοια και την έλλειψη μάθησης , μέχρι που καταφθάνει στο χωριό ένας δάσκαλος και προσπαθεί να τους βοηθήσει έχοντας διορία μόνο μια ήμερα αλλιώς, η «κατάρα» θα ενεργήσει και στον ίδιο. Εκεί, εμπλέκεται σε μια μικρή, λεκτική Βαβέλ, με απρόοπτες σκηνές. Ο έρωτας για την νεαρή Σοφία τον ωθεί να συνεχίσει ακάθεκτος στην σωτηρία των χωρικών. Θα σώσει άραγε το χωριό; Θα σπάσει την κατάρα; Θα νικήσει η γνώση και η δύναμη της αγάπης ;

Πρόκειται για μια παράσταση που θα συνεπάρει τους θεατές που αγαπούν τις δυνατές κωμωδίες και απευθύνεται σε κάθε ηλικία . Γι αυτό και ενδείκνυται για όλη την οικογένεια.

Παίζουν σε διπλή διανομή:

Λέων Τολτσίνσκι, δάσκαλος: Γιάννης Οιχαλιώτης

Άρνι Σνέτσκι, βοσκοπούλα: Βίβιαν Στουρνάρα

Δικαιώφ, δικαστής: Λίλυ Πατζίκα/ Αθηνά Πεντζουρίδου

Γραμμάτικ Μίνσκιν, η ταχυδρόμος: Ευαγγελία Θεοδωροπούλου

Μπριζόλοφ Σλόβιτς, κρεοπώλης: Ευαγγελία Μακαντάση

Μπαρμπούνοβα Γιέντσνα: Στέλλα Βουχιούνη, Άλια Γιούσεφ

Δρ Νικολάι Ζουμπρίτσκι, πατέρας: Γιώργος Φολόκης / Περικλής Παπαδημητρίου

Λένυα Ζουμπρίτσκι, μητέρα: Έλενα Βογιατζή/ Αδριανή Κορωναίου

Σοφία Ζουμπρίτσκι, κόρη: Νατάσσα Μπαργιαμάκη/ Βούλα Μπλάντα

Κόμης Γκρέγκορ Γιουσέκεβιτς: Πάνος Γάλλος / Νίκος Χανακούλας

Κόμισσα Μέδουσα Γιουσέκεβιτς: Ανθή Γριβέα/ Μαρία Παπαδοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Καλαθάς

Σκηνικά-κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Πρωτότυπη μουσική: Πάνος Τσαπάρας

Χορογραφία-Κινησιολογία: Βίκυ Φίλιππα

Φωτογραφία και τρέιλερ παράστασης : Άρης Κουλαϊδης -Νίκος Χανακούλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Αδριανή Κορωναίου

Μακιγιάζ: Σχολές Άννας Τσόρου

Κομμώσεις: Στέλιος Κούλης

Ειδικές κατασκευές: Γιώργος Φολόκης, Αχιλλέας Χαμπιάτσος, Άλια Γιούσεφ, Στέλλα Βουχιούνη

Υπεύθυνη παραγωγής: Φάλια Κολυβά

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς : Σκάρας Λίνος , Μαρία Νομικού , Μπαδέκας Αθανάσιος, Παρασκευόπουλος Παναγιώτης

Θέατρο Σταθμός – Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

Κρατήσεις: 6933293229

www.synaisthimatikhdialektikh.com