Νέο περιστατικό θερμικής καταπόνησης εργαζόμενης στα Ιωάννινα

Ιωάννινα: Με θερμική καταπόνηση λόγω ζέστης, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, μία εργαζόμενη του Δήμου Ιωαννιτών το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Ιουνίου.

Κατέρρευσε στον δρόμο

Η εργαζόμενη υπέστη θερμική καταπόνηση μετά τη λήξη της βάρδιάς της και κατέρρευσε στον δρόμο, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υγειονομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η γυναίκα εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών και μετά την κατάρρευση της έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αργότερα βγήκε από το νοσοκομείο.

Αντιδράσεις του συλλόγου εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το περιστατικό και επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του προς τη Δημοτική Αρχή Ιωαννιτών σχετικά με τους κινδύνους της μεσημβρινής αποκομιδής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Σύλλογος είχε ήδη διαμαρτυρηθεί για τη δυσφορία που προκαλείται στους εργαζόμενους λόγω της ζέστης και είχε ζητήσει τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας», σημειώνει ο Σύλλογος, «η Δημοτική Αρχή δεν έλαβε τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα. Αντί αυτών, απλά ανέβαλε την έναρξη της βάρδιας κατά δύο ώρες για λίγες ημέρες, κάτι που αποδείχθηκε ανεπαρκές για την προστασία των εργαζομένων μας».

Έκκληση για άμεση λήψη μέτρων

Το περιστατικό αυτό έρχεται να τονίσει την ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι αρμόδιοι καλούνται να αναθεωρήσουν τα υφιστάμενα μέτρα και να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα, όπως τη μείωση των ωρών εργασίας κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, την παροχή επαρκούς ποσότητας νερού και την εξασφάλιση σκιάς και διαλειμμάτων για τους εργαζόμενους που εκτίθενται σε εξωτερικές συνθήκες.