Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Φωτιά στα Ύδρα: Τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2024, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού “PERSEFONI I” κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθερα με χρηματική εγγύηση. Συγκεκριμένα, επτά μέλη κατέβαλαν 10.000 ευρώ και τέσσερα μέλη 20.000 ευρώ. Τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζονται τακτικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους​​​​.

Κατηγορίες και υπεράσπιση

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πειραιά για να απολογηθούν σχετικά με τις κατηγορίες για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία που μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια. Η απόφαση για την προσωρινή κατάσχεση της θαλαμηγού ζητήθηκε επίσης από τις εισαγγελικές αρχές​​.

Ο πλοίαρχος της θαλαμηγού ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή τους στο περιστατικό, αναφέροντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν βεγγαλικά από το σκάφος και ότι ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά. Ο ίδιος ανέφερε ότι ακολούθησαν το πρόγραμμα των πελατών από το Καζακστάν, το οποίο δεν περιλάμβανε πάρτι​​.

Οι μαρτυρίες

Οι καταθέσεις μαρτύρων από παρακείμενο όρμο υποδεικνύουν ότι είδαν λάμψεις και άκουσαν κρότους πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στην Ύδρα, ενώ το βοηθητικό σκάφος της θαλαμηγού κινήθηκε πολλές φορές μεταξύ παραλίας και σκάφους. Ο καπετάνιος του παρακείμενου σκάφους κατέθεσε επίσης ότι είδε έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα λευκού υλικού στη θάλασσα​​.

Καταθέσεις των επιβατών

Οι δέκα επιβάτες από το Καζακστάν δήλωσαν προφορικά ότι την ώρα της πυρκαγιάς παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο και δεν είχαν καμία εμπλοκή​​.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σκάφους ανακοίνωσε ότι περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και υποστηρίζει ότι τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν καμία ανάμειξη στην πυρκαγιά, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ακεραιότητά τους. Επισημαίνουν ότι θα συνεργαστούν πλήρως με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ανεύρεση της πραγματικής αλήθειας​​.