Κορυδαλλός: Η φονική συμπλοκή έγινε για την αφόρητη ζέστη και ένα κλιματιστικό

Κορυδαλλός: Χθες το βράδυ, μία αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, προκαλώντας τον θάνατο ενός κρατουμένου και τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Το περιστατικό συνέβη στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών, όταν Αλβανοί κρατούμενοι άρχισαν να διαφωνούν σχετικά με την επιστροφή στα κελιά τους λόγω ζέστης. Η ένταση κλιμακώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να βγουν μαχαίρια και να υπάρξει σφοδρή συμπλοκή​​​​.

Το χρονικό

Ο δράστης της δολοφονίας, ένας Αλβανός βαρυποινίτης με τα αρχικά T.Z, ομολόγησε την πράξη του. Το θύμα, ο Αλφόνς Ντότσι, ήταν επίσης Αλβανός κρατούμενος, γνωστός για την εμπλοκή του σε δολοφονίες και ληστείες. Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτοσχέδιο, ένα συνηθισμένο όπλο στις φυλακές​​.

Οι τραυματίες

Εκτός από τον νεκρό, ένας άλλος κρατούμενος από το Κόσοβο τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική φροντίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το Τζάνειο και το Γεννηματάς​​.

Ποιος ήταν το θύμα

Ο Αλφόνς Ντότσι ήταν γνωστός στις αρχές για τη βίαιη συμπεριφορά του. Το 2015 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας στη Δυτική Αττική, και είχε συμμετάσχει σε άλλες βίαιες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απόδρασής του το 2018 στον Πειραιά​​.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρενέβησαν γρήγορα για να αποτρέψουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης, ενώ οι εμπλεκόμενοι κρατούμενοι συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα​​. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, και δυνάμεις των ΕΚΑΜ πρόκειται να ερευνήσουν τα κελιά για επιπλέον αυτοσχέδια όπλα​​.