Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε γνωστό δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύντροφό του. Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η 30χρονη σύντροφός του, επίσης δημοσιογράφος, εμφανίστηκε χτυπημένη στο Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Ομονοίας και τον κατήγγειλε.

Κατηγορίες και ποινική δίωξη

Ο εν λόγω δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο, με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος. Η 30χρονη μετέφερε στην αστυνομία ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο ΚΑΤ, που ανέφερε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Ιστορικό παλαιότερης κακοποιητικής συμπεριφοράς

Νέα στοιχεία για το παρελθόν του κατηγορούμενου δημοσιογράφου έχουν αποκαλυφθεί. Συγκεκριμένα, η πρώην σύζυγός του επιβεβαίωσε ότι είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παρελθόν, αν και δεν επιθυμούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 30χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται επίσης στην ΕΡΤ, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το ΑΤ Ομονοίας, φέρνοντας μαζί της την ιατρική βεβαίωση για τα τραύματά της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη λίγες ώρες αργότερα στον Πειραιά και τον συνέλαβαν. Η 30χρονη αναμένεται να εξεταστεί και από ιατροδικαστή, ενώ της δόθηκε από την αστυνομία panic button για την ασφάλειά της.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Σε ανακοίνωσή της, η κρατική τηλεόραση ανέφερε: «Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».