Πρέβεζα: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 6χρονος που έπεσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει το 6χρονο παιδί που έπεσε σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πρέβεζα
Ένα 6χρονο παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας μετά από πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου στην Πρέβεζα. Το παιδί διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη, με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα για να το κρατήσουν στη ζωή.

Τραγικό περιστατικό σε πισίνα ξενοδοχείου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί κολυμπούσε στην πισίνα του ξενοδοχείου με την οικογένειά του όταν χάθηκε από το οπτικό πεδίο των γονιών του. Ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου αντέδρασε άμεσα, ανασύροντας το αγοράκι από τον πυθμένα της πισίνας και παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ένας γιατρός που βρισκόταν εκεί προχώρησε σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) χρησιμοποιώντας απινιδωτή.

Μεταφορά και νοσηλεία

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου διασωληνώθηκε, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας. Η αξονική εγκεφάλου που του έγινε έδειξε θετικά αποτελέσματα, όπως ανέφερε ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού

Το μικρό αγόρι παραμένει σε φαρμακευτική καταστολή και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί από τους γιατρούς σήμερα. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την κατάστασή του.