Στον εισαγγελέα σήμερα ο δημοσιογράφος που ξυλοκόπησε την νεαρή δημοσιογράφο της ΕΡΤ

Σε ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου και συναδέλφου του. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευαισθητοποίηση για την ανάγκη αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας.

Το χρονικό

Το θύμα, μία 30χρονη δημοσιογράφος, εμφανώς χτυπημένη, προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας την Τετάρτη 25 Ιουνίου για να καταγγείλει τον κακοποιητή της. Προσκόμισε δε βεβαίωση από το νοσοκομείο ΚΑΤ, η οποία επιβεβαίωνε ότι είχε υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Η 30χρονη αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ ο κατηγορούμενος, που πέρασε το βράδυ της Τρίτης στα κρατητήρια του ΑΤ Ομονοίας, θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα, για να του ασκηθούν διώξεις.

Η σύλληψη του δράστη

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη στον Πειραιά. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει δύο παιδιά και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, πέρασε τη νύχτα στο κελί και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση διώξεων.

Αντιδράσεις και μέτρα από την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ αντέδρασε άμεσα, ανακοινώνοντας την παύση της σύμβασης του φερόμενου ως δράστη μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη. Στην ανακοίνωσή της, η δημόσια ραδιοτηλεόραση τόνισε τη δέσμευσή της στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας. «Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μόνο τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, εκ των οποίων προέκυψαν 350 συλλήψεις. Τη νύχτα της 24ης Ιουνίου σημειώθηκαν 61 περιστατικά, με τα μισά να καταγράφονται στην Αττική.

Τα μέτρα προστασίας

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για την ενδοοικογενειακή βία σε αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα, καθώς και safe houses, τη διεύθυνση των οποίων γνωρίζει μόνο η αστυνομία. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης Panic button για τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ηλικιωμένων.