Φωτιά: Συναγερμός της πυροσβεστικής για δύο μέτωπα σε Τζουμέρκα και Πιερία – Επιχειρούν και εναέρια

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, καθώς πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δύο περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, η κατάσταση στην Πιερία και τα Τζουμέρκα παραμένει κρίσιμη, ενώ νέες περιοχές θεωρούνται επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα.

Πυρκαγιά στην Αρχαία Πύδνα, Πιερία

 

Στην Πιερία, φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αρχαίας Πύδνας. Η πυροσβεστική επιχειρεί με 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις συνεχίζουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Φωτιά στη θέση Σταυρός, Κεντρικά Τζουμέρκα

 

Στα Τζουμέρκα, συγκεκριμένα στη θέση Σταυρός του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ηπείρου, καίγεται χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν 15 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ, 3 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς και την αποτροπή της εξάπλωσής της.

Επικίνδυνες περιοχές για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα

Με βάση τις τελευταίες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι παρακάτω περιοχές θεωρούνται υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα:

  1. Αττική: Οι καιρικές συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους καθιστούν την περιοχή ιδιαίτερα ευάλωτη.
  2. Βοιωτία: Η έντονη ξηρασία και οι άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
  3. Εύβοια: Οι δασικές περιοχές και οι ψηλές θερμοκρασίες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή.
  4. Λακωνία: Μεγάλοι άνεμοι και ξηρό κλίμα ενισχύουν την επικινδυνότητα.
  5. Ρόδος: Οι τουριστικές περιοχές και η βλάστηση απαιτούν αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά (όπως κάπνισμα ή χρήση μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες) και να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φωτιά.

Με συνεχή επαγρύπνηση και συνεργασία, μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τις κοινότητές μας από τον κίνδυνο των πυρκαγιών.