Λιμενικό σώμα: Θάνατοι, διάσωση και απαγόρευση απόπλου

Σήμερα καταγράφηκαν πολλαπλά περιστατικά από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Θάνατος λουόμενης στη Βάρκιζα

Τις πρωινές ώρες, μια 70χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία της Βάρκιζας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» της Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός της θα εξεταστεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Θάνατος λουόμενης στον Πλαταμώνα

Τις μεσημβρινές ώρες, μια 71χρονη ημεδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Νέων Πόρων Πιερίας και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στον Πειραιά

Τις πρωινές ώρες, ένας 64χρονος αλλοδαπός επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, σημαίας Μπαχάμες, βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι του Πειραιά. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά θα διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή.

Διάσωση χειριστή SUP στο Ναύπλιο

Τις μεσημβρινές ώρες, ένας 29χρονος χειριστής SUP βρέθηκε σε δυσχερή θέση στην παραλία Αρβανιτιάς του Ναυπλίου. Το Λιμενικό Σώμα τον διέσωσε και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ναυπλίου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε προληπτικά στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου και θα αντιμετωπίσει διοικητικές κυρώσεις.

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ Πλοίου στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου ¨ΦΟΙΒΟΣ¨ Ν.Π. 11317, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας προς το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε εκατόν τριάντα τρεις (133) επιβάτες, είκοσι τρία (23) Ε.Ι.Χ., έξι (06) Φ/Γ, έξι (06) Δ/Κ και ένα (01) Λ/Φ. Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ΦΟΙΒΟΣ¨, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τροχαίο ατύχημα στη Ζάκυνθο

Τις πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν ένα δίκυκλο όχημα με έναν 35χρονο οδηγό συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 28χρονος αλλοδαπός. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο 35χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου ¨ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ¨, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Επίσης, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα επί της οδού Κ. Λομβάρδου στη Ζάκυνθο, όταν ένα Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε μια 24χρονη παρέσυρε έναν 62χρονο αλλοδαπό. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ο 62χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Ζακύνθου ¨ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ¨, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί τις προανακρίσεις, συνελήφθησαν ο 28χρονος και η 24χρονη.