Λιμενικό σώμα: Θάνατος λουόμενης και διάσωση αλλοδαπών

Σήμερα, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποίησαν πολλές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ενημερώνουν για τις εξής δράσεις:

Θάνατος λουόμενης στη Χαλκιδική

Στην παραλία «Πολύχρονο» του Δήμου Κασσάνδρας, μια 74χρονη αλλοδαπή βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η σορός της θα υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη.

Εντοπισμός και σύλληψη διακινητών στη Ρόδο

Ένα ταχύπλοο σκάφος με 41 αλλοδαπούς επιβαίνοντες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Πλημμύρι» της Ρόδου. Οι επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους. Δύο από τους επιβαίνοντες συνελήφθησαν ως διακινητές και αντιμετωπίζουν κατηγορίες βάσει του Κώδικα Μετανάστευσης (Ν. 5038/2023).

Επείγουσα ιατρική διακομιδή στη Σκύρο

Ένας 49χρονος αλλοδαπός που επέβαινε σε επαγγελματικό-τουριστικό ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή της Σκύρου μεταφέρθηκε επειγόντως στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στον Αγιόκαμπο

Ένα ερασιτεχνικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Κουλούρα» της Λάρισας έχασε την πλεύση του. Με τη βοήθεια επαγγελματικού-αλιευτικού σκάφους, οι δύο επιβαίνοντες οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Στομίου.

Διακομιδή στη Σάμο

Με μέριμνα του Λιμενικού Σώματος, μια 43χρονη γυναίκα διακομίστηκε από τους Φούρνους της Ικαρίας στο Καρλόβασι της Σάμου με το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Μεγαλόχαρη», όπου έλαβε άμεση ιατρική φροντίδα.

Αυτές οι επιχειρήσεις καταδεικνύουν την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.