Επίθεση με μπουκάλια σε αστυνομικούς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Χθες το βράδυ, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο με επίθεση κατά αστυνομικών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤNews, το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή των προσφυγικών, συγκεκριμένα στην οδό Τριχωνίδας.

Το χρονικό της επίθεσης

Κατά τη διάρκεια περιπολίας της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), εμφανίστηκαν ξαφνικά άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας μπουκάλια. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, καθώς σπάστηκε ο υαλοπίνακας του περιπολικού. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατέβηκαν από το όχημα και προχώρησαν αρχικά σε δύο προσαγωγές νεαρών γεννηθέντων το 2004 και το 2005.

Ωστόσο, η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν περισσότερα άτομα βγήκαν από τα Προσφυγικά και επιτέθηκαν εκ νέου στους αστυνομικούς. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις από την ΟΠΚΕ και ένας από την ομάδα Δράση.

Από το περιστατικό συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 19 και 20 ετών, ενώ ακόμη ένα άτομο, 23 ετών, προήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.