Σοκαριστικό περιστατικό στη Νέα Ιωνία: Μεθυσμένος 45χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Ένα ανησυχητικό περιστατικό βίας συνέβη πρόσφατα στην οδό Φιλαδελφείας στη Νέα Ιωνία, όταν ένας 45χρονος άνδρας επιτέθηκε στο αυτοκίνητό του με ένα ξύλινο τσόκαρο και ακολούθως αντιστάθηκε βίαια στην παρέμβαση της αστυνομίας.

Το χρονικό

Προχθές το βράδυ, ένας κάτοικος της περιοχής παρατήρησε από το μπαλκόνι του τον 45χρονο γείτονα να προκαλεί ζημιές στο αυτοκίνητό του με πρωτοφανή μανία. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, και έξι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έσπευσαν στο σημείο. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους να συνεφέρουν τον άνδρα απέβησαν άκαρπες.

Αντίσταση και βία

Ο 45χρονος, που φαινόταν σε κατάσταση μέθης, αντέδρασε βίαια προς τους αστυνομικούς, βρίζοντάς τους, απειλώντας τους και χτυπώντας τους. Μάλιστα, εκσφενδόνισε το ξύλινο τσόκαρο κατά των αστυνομικών, και χρειάστηκε η επέμβαση τεσσάρων ατόμων για να τον βάλουν στο περιπολικό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατάφερε να επιτεθεί στους αστυνομικούς με μόνο ένα χέρι, καθώς έχει σοβαρό πρόβλημα στο δεξί άνω άκρο.

Επίθεση στη γυναίκα αστυνομικό

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο έντονη όταν ο 45χρονος αντιλήφθηκε ότι η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ήταν γυναίκα. Την έβρισε χυδαία, όπως η ίδια η αξιωματικός κατέθεσε στο δικαστήριο.

Δηλώσεις και συγγνώμη

Στο δικαστήριο, ο 45χρονος υποστήριξε ότι δεν θυμόταν τίποτα από το επεισόδιο επειδή ήταν μεθυσμένος. Παραδέχθηκε ότι είχε πιει λόγω των γενεθλίων του, παρά το ότι ήταν καθαρός από ουσίες για πέντε χρόνια. Ζήτησε συγγνώμη από όλους, ενώ οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε 16 μήνες φυλάκιση, με υποχρεωτική έκτιση των 4 μηνών, ενώ μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.